Område: Ribera del Duero
Drue: 100% Tempranillo
Alkohol: 14,5 %
Lagring: 5 måneder på egetræsfade
Servering: 12 – 16 grader.
Næse: Aromaer af solbær, blåbær, blommer, tobak og vanilje
Smag: Smagen er elegant med modne røde frugter, der smukt akkompagneres af en livlig syre, der tilføjer vinen karakter.
Mad: Okse, Kalv, Lam, Vildt (fugle), Vildt, Ost (faste), Barbecue, Gris
Glas: Riedel Old World Syrah glas
Bodegas Resalte de Peñafiel
Bodegas Resalte de Peñafiel er en forholdsvis ny producent i Ribera del Duero. Siden årtusindeskiftet har de lavet vin fra nogle af Ribera del Dueros højest beliggende marker.
Disse højtbeliggende marker, som er rige på kalksten, bidrager sammen med vingårdens filosofi til vinficeringen til en friskere og mere elegant Ribera del Duero-stil, end man typisk ser. Dette er ikke overgjorte frugt-bomber, men spanske vine med race og finesse.
Vinmarkernes areal tæller i dag ca. 80 ha, som dyrkes med fokus på hårdt arbejde i marken og moderne teknikker i kælderen. Høstudbytterne er lave, og foruden selektering af druerne i forbindelse med høsten benytter man sig også af en nænsom selektering, når druerne ankommer til vineriet.
Vinificeringen er et kapitel for sig.
Resalte var eksempelvis det første vineri i Spanien til at benytte sig af tyngdekraften, når man flytter vinen fra gæring til lagring. Derudover benytter man sig af mekanisk styring af temperatur såvel som luftfugtighed i kælderen. En startende koldmaceration er at foretrække under gæringen, og propperne bliver sat i flaskerne under vakuum for at mindske risikoen for bakterier.
Generelt har man hos Resalte en hysterisk tilgang til hygiejne, hvilket nærmest kan fornemmes i vinene, da frugten er imponerende ren i udtrykket.