Vinglas

“En god vin serveret i det forkerte glas giver kun en halv oplevelse”. Derimod kan vin serveret i det rigtige glas betyde, at vinen dufter og smager af op til 50 procent mere.

Vinglasset er det redskab, som får den vin, du har indkøbt for dine surt tjente sparepenge, til at fremtræde fra sin allerbedste side. Det fortjener både du, dine gæster og vinen.

Hos Vin for sjov forhandler jeg glas fra østrigske Riedel, der har forsket i påvirkning af lugtesansen og smagsløgene i forhold til glassenes udformning til bestemte druer og vintyper. Det skal prøves. Det skal opleves. Jeg har kastet min kærlighed på tre af de forskellige glasserier: Veritas, Performance og Veloce. Se mine glas i SHOPPEN

Jeg var selv skeptisk da jeg blev præsenteret for denne teori første gang og syntes det var noget krukkeri. Men som tandlæge ved jeg jo en masse om mundens anatomi, smagsløg m.m. og på det punkt måtte jeg konstatere, at teorien holder i praksis. Jeg prøvede selv hvor forskelligt den samme vin kunne optræde i forskellige glas. Lige fra en tvivlsom ubehagelig oplevelse til en gudedrik.

Har du lyst til at få glasoplevelsen selv så book dig ind på en af mine glassmagninger eller saml en flok af dine venner så laver vi et arrangement.

Du vil blive sååååååå overbevist. Men pas på for der er ingen vej tilbage………………………

Maximilian Riedel er
den 11. generation, 
som driver Riedel familiedynastiet nu.