Vin til fisk og skaldyr
Vin til hvid fisk
Til hvid fisk der er let i smagen, passer en tilsvarende let hvidvin godt dertil. Et godt valg er en klassisk egetræslagret fransk chardonnay eller en frisk stÃ¥ltanks chardonnay fra Bourgogne. Â
Eller prøv en Riesling, fransk Sylvaner, spansk hvidvin specielt på druen Albarino eller en pinot gris.
Det vil ogsÃ¥ passe rigtig godt med en østrigsk grüner veltliner.Â
Endelig vil de lækre mineralske hvidvine fra New Zealand – typisk Marlborough – være gode valg
Vin til skaldyr
Til skaldyr der i sig selv har en vis sødme over sig, kræver det en hvidvin der kan matche dette. Vinen skal ligeledes fungere med det friske/syrerige fra citroner, der ofte serveres sammen med skaldyr.
Det kunne være en fransk hvidvin, eller en italiensk fadlageret chardonnay eller en Cava – enten brut eller rosé.
Atter vil jeg fremhæve hvidvine eller rosévine fra Marlborough, New Zealand eller spansk Verdejo fra området Rueda.