Glasseminar - Hvad er det?

Det er et event, en vinsmagning, hvor vi, ud over at nyde gode vine, især skal fokusere på hvor forskelligt den samme vin kan optræde i forskellige glas.

Riedel producerer drue- eller vintype specifikke glas, hvor glasset er designet til at fremhæve det bedste i den vin du drikker. En vin drukket af det rigtige glas bliver 50% bedre.

Du vil opleve, at selv vine du troede du ikke brød dig om kan smage fantastisk men også at dine favoritter ikke smager lige så godt i “de forkerte glas”. Jeg troede også selv det var en gang salgsgas da jeg hørte om det første gang.

Til mine glasseminarer vil vi typisk komme igennem 5-6 glas og der er ikke nogen købetvang eller glas du skal købe med i billetprisen. Til gengæld er jeg klar med et godt tilbud og rådgivning hvis du vælger at købe. MEN pas på! Det er svært ikke at agere på det når først man har prøvet den store forskel. Viden forpligter!

Gode råd forud for et glasseminar:

Sørg for at have spist lidt inden du kommer. Der bliver ikke serveret nogen former for mad inden eller under smagningen. Der vil heller ikke blive tilbudt vand under smagningen. Til gengæld vil der være “spyttespande” hvis ikke du ønsker at drikke al vinen. Hvis ikke du spytter ud kan du IKKE køre hjem. Men bilen kan hentes dagen efter.

Vi skal igennem et antal forskellige vine af vidt forskellig karakter, som hver især kan “showcase” de forskellige glas.

Smagningen varer ca. 1 ½ – 2 timer. Vi har dog ikke travlt og tager den tid der skal til.

Jeg vil gennemgå noget teori men praksis er naturligvis det vigtigste. Ellers er meningen med det lille forum, at der skal være god tid og mulighed for at udveksle erfaringer med vin i al almindelighed og hyggesludre lidt. Altså meget uformelt. Vi bliver kun 6 – 8 personer.