Med Finca Resalso er der dømt fuld fart fremad! Tilsat krydrede nuancer fra 4 måneders modning på franske barrique-fade. Det er herligt raffineret frugtbombe, som man ikke kan undgå at komme i godt humør af.
Område: Castilla y Leon, Ribera del Duero
Drue: 100% Tempranillo
Alkohol: 14,5 %
Lagring: 4 måneder på franske egetræsfade
Servering: 14 – 16 grader. Lad den få temperatur i glasset og oplev hvordan duften udvikler sig
Næse: Blåbær, lakrids, ristede noter fra fadet og modne røde frugter som ribs eller blomme.
Smag: Kirsebær, kaffe, og lakrids går igen i smagen – behagelig og silkeagtig vin med afbalanceret syre og velsmagende tanniner.
Mad: Barbecue, Fjerkræ (mørkt kød), Gris, Kalv, Lam, Tapas, Okse, Ost (faste), Vildt, Vildt (fugle)
Glas: Riedel Old World Syrah glas
Om Bodegas Emilio Moro
Moro-familien har arbejdet med vin siden begyndelsen af 1900-tallet, men der skulle to generationsskifter til, før navnet Emilio Moro blev knyttet til egen vingård i Pesquera de Duero. Don Emilio arbejdede det meste af sit liv i vinmarkerne, og hans søn, som også hed Emilio, fik så at sige vinen ind med modermælken. I hvert fald hjalp han sin far i markerne og fik dermed opbygget så nært et forhold til vinproduktion, at han som ung mand selv lærte sig håndværket. Vinen, han fremstillede, blev solgt i bulk, men det blev der ændret på, da Bodegas Emilio Moro blev etableret og i 1989 sendte de første flasker på markedet under eget navn.
Emilios sønner José og Javier var nu også en del af familievinbruget, som i starten opererede under ganske beskedne forhold. Vinene, der blev produceret, holdt imidlertid en utrolig høj standard, og salget gik gradvis i vejret. I takt med succesen voksede behovet for et nyt og større vineri, der tilgodeså mere moderne produktionsmetoder. Familien med José Moro i spidsen satsede alle sparepengene og lod opføre et højteknologisk produktionsanlæg i flere etager med temperaturstyring og et system, hvor tyngdekraften flytter vinen rundt under produktionen. Vineriet stod færdigt i 2001 og har yderligere bidraget til vinenes særegne kvalitet.
Bodegas Emilio Moro i dag
Emilio Moro ejer i dag 200 ha beplantet med tinto fino – eller tinta del país centenaria, som den rene, århundredgamle klon af Tempranillo-druen kaldes. Derudover kontrollerer bodegaen 200 ha med vinstokke, som dyrkes af andre vinbønder. Vinstokkene er 10-25 år gamle og vokser i op til 900 meters højde. Terroiret fornemmes tydeligt i alle vinene, som bærer præg ikke mindst af det omskiftelige klima, druerne udsættes for med meget varme dage og iskolde nætter. Og spørger man José Moro, hvordan han vil beskrive sine vine, hvis han skulle sammenligne dem med en kendt person, lyder svaret: ”De er som Sean Connery. En mand med en fast karakter og en stor personlighed.”
I 2018 frigav familien de første flasker af bodegaens to nye hvidvine. De stammer fra forskellige terroirer i regionen Bierzo nordvest for Ribera del Duero og fremstilles begge på 100 pct. Godello – en lokal druesort, som giver friske, aromatiske vine med stor kompleksitet og et vist lagringspotentiale.