Skøn rødvin fra Torres lavet på et blend bestående af Garnacha, Tempranillo og den lokale catalonske druesort Sumoll. En druesort, der ellers har været så godt som uddød, men som takket være ihærdige vinbønder, ikke mindst familien Torres selv, er blevet vakt til live igen. Druen trives enormt godt under ekstremt varme og tørre forhold, men besidder samtidig en vidunderlig syre, der har tilføjet en imponerende friskhed til vinen. Et godt match til lettere retter, milde oste eller blot som aperitif, hvor den bør serveres let afkølet.
Område: Catalonien
Drue: Garnacha, Sumoll, Tempranillo
Alkohol: 13,5 %
Lagring/Vinifikation:Druerne til vinen kommer fra forskellige plots rundt omkring i Penedes lerholdige jorde, og gærer herefter i temperaturkontrollerede ståltanke, hvorefter cirka halvdelen af vinen lagrer i brugte egetræsfade i 10 måneder.
Servering: 12-16 grader.
Næse: Krydret og frugtagtig med moden rød frugt.
Smag: Utroligt imødekommende og saftig vin med masser af friskhed og en behagelig smag af røde bær.
Mad: Et godt match til lettere retter, milde oste eller blot som aperitif, hvor den bør serveres let afkølet.
Glas: Riedel Old World Syrah glas
Om Familia Torres
Én gang årligt kårer en bred vifte af internationale vineksperter verdens 50 mest beundringsværdige vinhuse på vegne af det britiske magasin Drinks International. Her optræder ikoner som Domaine de la Romanée-Conti, Vega Sicilia og Chateau Haut-Brion samt flere af verdens mest kendte og feterede vinhuse. Men flere gange vinder man på listens suveræne førsteplads spanske Torres.
Og det er med god grund, at netop dette hus har toppen listen adskillige gange. For ikke nok med at Torres er Spaniens største vinproducent, med en årlig produktion på svimlende 60 millioner flasker, ja så laver de i dag sågar også verdensklasse vin i både Chile og Californien. I alle henseender må Torres altså betragtes som en af de ultimative sværvægtere i vinens verden. Både hvad angår kvantitet, men så sandelig også hvad kvaliteten angår!
Historien
Når man først kaster et blik på husets lange og fornemme historie, så er det ikke så overraskende, at det netop er Torres, der i dag har formået at skabe et stort, internationalt vinbrand, uden at måtte gå det mindste på kompromis med deres skyhøje kvalitet. For deres størrelse til trods er huset, der blev grundlagt i 1870, stadigvæk familie-ejet. Det er således fjerde generation af Torres-familien, der står i spidsen for huset, der i 2020 kunne fejre deres 150-års fødselsdag. Torres udspringer oprindeligt fra Penedès i Catalonien, men laver i dag både rød, hvid og mousserende vine flere forskellige steder i Spanien, herunder i blandt andet Priorat og Rioja. Desuden ejer man marker og producerer vin i Russian River Valley, California samt i Valle Central i Chile
Fokus på bæredygtighed og klima
Et imponerende fokus og arbejde med bæredygtighed er endnu et aspekt ved Torres, der fremtvinger beundring verden over, for også her er huset ekstraordinært ambitiøse. For at mindske deres samlede Co2-aftryk, benytter man i stigende grad sol- og bioenergi, ligesom man i overvejende grad arbejder økologisk i marken. Desuden har Torres været bannerførere i arbejdet for at identificere og genplante forskellige glemte, lokale druesorter såsom Forcada, Querol, Gonfaus, Pirene and Moneu, der alle besidder et storartet potentiale. Torres er således på én og samme tid et traditionsrigt hus med topmoderne faciliteter, kernesunde værdier og ikke mindst fremragende vine i enhver prisklasse. Lægger man alle disse faktorer sammen er resultatet intet mindre end absolut verdensklasse, og dét er kort sagt umuligt ikke at beundre!