95 points
92 Points
90 points
En vin med aromaer af solbær, sorte kirsebær, vanilje. Smagen er saftig og frisk med flere mørke frugter, og gode bløde tanniner, som giver vinen en god lang eftersmag. Vinen opnår mere kompleksitet ved lagring, men smager også dejligt ved frigivelsen.
Område: Castilla y Leon
Drue: 100% Tempranillo
Alkohol: 14,5 %
Lagring: 12 måneder på små amerikanske egetræsfade
Servering: 16 – 18 grader. Lad den få temperatur i glasset og oplev hvordan duften udvikler sig
Næse: Blåbær, lakrids, ristede noter fra fadet og kaffe, laktiske elementer og en snert af vanilje.
Smag: Kirsebær, kaffe, og lakrids går igen i smagen med en utrolig lang finish
Mad: Barbecue, Fjerkræ (mørkt kød), Gris, Kalv, Lam, Meditationsvin, Okse, Ost (faste), Vildt, Vildt (fugle)
Glas: Riedel Old World Syrah glas
Aldeas betyder landsby og navnet relaterer til de 20 landsbyer, der eksisterede i år 1011 da området hvor Bodega Condado de Haza ligger i dag, blev generobret fra Maurerne. 20 Aldeas er Condado de Haza´s nye økologiske vin lavet i en frugtdreven stil med mindre fadpræg end bodegaens klassiske vine fra Duero-området. Da vinen er lagret på større træfade end appellationen foreskriver, står der ”kun” Castilla y Leon på etiketten, men resultatet er et brag af en vin med flot fylde og intensitet, med bløde tanniner. Kirsebær, kaffe, og lakrids går igen i smagen med en utrolig lang finish. Næsen byder på en bred og tæt vifte af blåbær, lakrids, ristede noter fra fadet og kaffe, laktiske elementer og en snert af vanilje. Superb!
Familien Fernández Rivera står bag nogle af Spaniens absolut bedste vine! Grundlæggeren Alejandro Fernández fik først ducces med vingården Pesquera, da det lykkedes ham at erhverve sig de første vinmarker i 1980’erne. I dag anses familien for at være de ukronede konger af Ribera del Duero, da de var med til at grundlægge Ribera del Duero-appellationen. Fernández Rivera står bag de prisvindende vingårde; Condado de Haza, Dehesa la Granja og Pesquera.