Vin til fisk og skaldyr
Vin til hvid fisk
Til hvid fisk der er let i smagen, passer en tilsvarende let hvidvin godt dertil. Et godt valg er en klassisk egetræslagret fransk chardonnay eller en frisk ståltanks chardonnay fra Bourgogne.
Eller prøv en Riesling, fransk Sylvaner, spansk hvidvin specielt på druen Albarino eller en pinot gris.
Det vil også passe rigtig godt med en østrigsk grüner veltliner.
Endelig vil de lækre mineralske hvidvine fra New Zealand – typisk Marlborough – være gode valg
Vin til skaldyr
Til skaldyr der i sig selv har en vis sødme over sig, kræver det en hvidvin der kan matche dette. Vinen skal ligeledes fungere med det friske/syrerige fra citroner, der ofte serveres sammen med skaldyr.
Det kunne være en fransk hvidvin, eller en italiensk fadlageret chardonnay eller en Cava – enten brut eller rosé.
Atter vil jeg fremhæve hvidvine eller rosévine fra Marlborough, New Zealand eller spansk Verdejo fra området Rueda.