Rueda er uden tvivl en af Spaniens bedste hvidvinsregioner efter landets enorme transformation og modernisering i 1990’erne.
Med sin oprindelige druesortering, VERDEJO, producerer regionen friske vine med god syre og en utrolig aromatisk intensitet.
Ruedas karakter er defineret af tre elementer: dens sort Verdejo, dets kontinentale klima og dets grusede jord. Druen Verdejo har boet i området siden DET XI århundrede, bragt til Spanien af Mozarabes. Det producerer vine med urteagtige og tropiske frugt aromaer og god syre. Vinene er fulde, lidt bitre og alligevel brast af frugtsmag, hvilket giver en unik fornemmelse på ganen.
Alkohol: 12,5%
Servering: 6-8 grader eller lidt koldere
Næse: Urter med mineral, Gul frugt og blomster
Smag: Sprød, frisk og ekstremt aromatisk tør hvidvin som er karakterfuld og elegant. Meget ballanceret syre.
Mad: Svinekød, fisk og skaldyr, vegetariske retter, røget og saltet kød.
Glas: Riedel Riesling/Zinfandel glas