Område: Rueda
Drue: 95% Verdejo, 3% Sauvignon Blanc og 2% Viura
Lagring: 3 måneder på bærme
Smag: Frisk med citrus. Minder om lime og tropisk frugt. Lang og vedvarende eftersmag
Alkohol: 13 %
Servering: 5-8 grader
Mad: Aperitif, Fisk, Lette grillretter, hvidt kød og salater, Skaldyr, Sommerretter
Glas: Riedel Champagne/Sauvignon Blanc glas eller Riedel Riesling/Zinfandel glas.
Basa kan oversættes til “fundament”, og afspejler Telmo Rodriguez’ filosofi for Rueda-distriktet. Grundstammen i distriktets vine er Verdejo-druen, som traditionelt set giver meget elegante vine, som dog ofte kan forekomme noget aromafattige. For at gøre vinene nemmere at eksportere, er det blevet tilladt at tilsætte op til 25% Sauvignon Blanc, som giver mere frugt og fylde. Telmo Rodriguez tilsætter kun 3% Sauvignon Blanc til sin “Basa”, og sørger til gengæld for, at kvaliteten af Verdejo-druerne er helt i top – vinens “fundament”. Ved kun at anvende druer fra særligt udvalgt mikroklimaer lykkes det at skabe en usædvanlig rig og aromatisk vin med den unikke elegance, som Verdejo-druen kan byde på. Telmo Rodriguez bevæger sig back to basics og viser vejen frem.
Kort om Telmo Rodriguez
Telmo Rodriguez er kåret til Spaniens bedste vinproducent af Tim Atkin og Guia Peñin (Spanske Robert Parker), som ung havde han ”lærepladser” hos bl.a. Petrus, Guigal, Cos d’Estournel og Dominus. Derudover har Telmo gentagende gange vundet de uopnåelige 100P Ratings af både Parker og Suckling. Telmo er også i spidsen for familiens berømte Rioja slot Remelluri, som har gennemgået en kvalitetsrevolution.
Vinhusets historie
Vinslottet Remelluri er ejet af den berømte vinfamilie Rodriguez og blev grundlagt af Jaime Rodriguez i 1968. Jaime var en pionér i Rioja og Remelluri var den første vingård i området, som udelukkende kun aftappede vin fra egne marker på selve vingården. En slotsaftappet Rioja efter forbillede i Bordeaux! I dag har Jaimes søn Telmo Rodriguez overtaget driften af Remelluri.