92 Points
90 points
Område: Ribera del Duero
Drue: 100% Tempranillo
Alkohol: 14,5 %
Lagring: 15 måneder på amerikanske egetræsfade
Servering: 16 – 18 grader. Lad den få temperatur i glasset og oplev hvordan duften udvikler sig
Næse: Sort frugt, engelsk lakrids, eucalyptus og vanilje. Diskrete noter af rigtig klassisk Rioja, som jeg elsker den.
Smag:Smidig og silkeblød med en lang, mættende finish af moden frugt.
Mad: Barbecue, Fjerkræ (mørkt kød), Gris, Kalv, Lam, Meditationsvin, Okse, Ost (faste), Vildt (fugle)
Glas: Riedel Old World Syrah glas
De sydvendte marker og solmodne druer skinner virkelig igennem i Condado de Haza Tinto. Vinen lagres 15 mdr på amerikansk eg. Den flot mørke vin byder på en eksplosiv bouquet af koncentreret sort frugt, engelsk lakrids, eucalyptus og vanille. Smagen er smidig og silkeblød med en lang, mættende finish af moden frugt. Skøn vin!
Familien Fernández Rivera står bag nogle af Spaniens absolut bedste vine! Grundlæggeren Alejandro Fernández fik først ducces med vingården Pesquera, da det lykkedes ham at erhverve sig de første vinmarker i 1980’erne. I dag anses familien for at være de ukronede konger af Ribera del Duero, da de var med til at grundlægge Ribera del Duero-appellationen. Fernández Rivera står bag de prisvindende vingårde; Condado de Haza, Dehesa la Granja og Pesquera.
Kort om Familia Fernandez Rivera
Familien Fernández Rivera står bag nogle af Spaniens absolut bedste vine! Grundlæggeren Alejandro Fernández fik først ducces med vingården Pesquera, da det lykkedes ham at erhverve sig de første vinmarker i 1980’erne. I dag anses familien for at være de ukronede konger af Ribera del Duero, da de var med til at grundlægge Ribera del Duero-appellationen. Fernández Rivera står bag de prisvindende vingårde; Condado de Haza, Dehesa la Granja og Pesquera.
Vinhusets historie
I løbet af 1970erne og 1980erne etablerede Alejandro Fernandez sig med kolossal succes i Ribera del Duero, med to vingårde Pesquera og Condado de Haza og flere hundrede hektar af distriktets bedste vinmarker. I 1998 satsede han igen stort, og erhvervede Dehesa la Granja-ejendommen, som ligger i et område syd for Ribera del Duero. Her kaldes vinen: Vino de la Tierra, som betyder landvin. Den uprestigiøse titel skræmte ikke Alejandro Fernandez, for hans analyser viste, at der kunne dyrkes vin i verdensklasse på markernes 100 årige vinstokke. Kongen af Ribera del Duero Alejandro omtales ofte som kongen af Ribera del Duero – dels fordi han er en stor drivkraft bag regionens succes og dels et kærligt kaldenavn i familien, da Alejandro udelukkende fik døtre, og alle døtrene fik også kun døtre, så han var så at sige enlig konge i familien. Vineksperter regner ham for en af Spaniens vigtigste vin-personligheder. Takket være hans uafbrudte fokus på kvalitet, har han gang på gang hamret nye milepæle i den spanske vinhistorie. Han fremstår i dag som Ribeira del Dueros Grand Old Man, manden bag legenden Pesquera. Døtrene driver ånden videre Alejandros mål og midler var simple. Han ville lave vin i verdensklasse, udelukkende baseret på Spaniens nationaldrue, Tempranillo. Hans vigtigste middel var, og er endnu den dag i dag, de bedste druer fra de bedste marker med ældgamle vinstokke. Døtrene driver i dag vingården videre i samme ånd som deres far.