Udseende; Vin af mellemhøjt lag, rubinrød farve, med granatblink. Du kan se i den en god glycerin, der falder langsomt, hvilket indikerer en moden årgang.
Næse: I næsen spores aromaer af moden frugt, røde bær, jordbær og jordbær. Tønden ledsager vinen uden at være dominerende og minder os om aromaer af røg, trækul og en æske med cigarer. I denne vin udtrykkes Monastrell ved at minde os om kratmark (rosmarin, timian, laurbærblad, fyrretræ og fremragende balsamico).
Smag: Den har et rundt, alvorligt indtryk med fine og elegante tanniner, der hjælper den med at kunne holde og udvikle sig de næste 10 år. Touchen af Monastrell gør den til en friskere, mere ligefrem og livlig vin.
Serveringstemperatur: 16-18 grader
Mad: Velegnet til oksekød, lam eller moden ost. Fantastisk til Julemad.
Glas: Rieldel Cabaernet/Merlot eller Old World Syrah glas