Bæredygtig
Område: Sicilien
Drue: Nero D,avola
Alkohol: 13,5 %
Lagring: 12-18 måneder på franske og amerikanske egetræsfade samt to år på flaske
Servering: 15 – 18 grader.
Næse: Friske noter af røde og modne bær
Smag:Frugtagtig med ranke tanniner og blommeagtig krydret smag
Mad: Oksekød, pasta, lammekød, Pizza
Glas: Riedel Old World Syrah glas
Om Cusumano
Vingården Cusumano blev etableret i 2001, da brødrene Alberto og Diego overtog ledelsen af virksomheden fra deres far, Francesco. Fra dag ét har filosofien bag Cusumano været at understrege vigtigheden af terroirviden, investering i innovativ teknologi og frem for alt passion for vinfremstilling.
Med hjælp fra et intimt kendskab til det sicilianske terræn og konsulent vinmager Mario Ronco, er Cusumano-vinene lavet med 100% ejendomsdyrket frugt fra 4 forskellige territorier over hele Sicilien, mange med druer, der er hjemmehørende på Sicilien, såsom Nero d’Avola og Insolia. Cusumano-familien er forpligtet til at skabe vine, der fremviser disse adskilte regioner, hvilket resulterer i, at mærket bliver den #1 sicilianske vin i USA med 90+ vurderinger år for år. De var også blandt de første til at vedtage innovative glaspropper, som er nemme at åbne, genbruge og holder vinen frisk.
“Vin, ligesom mennesker, viser en tydelig personlighed, når den sættes i den rigtige sammenhæng. Derfor har vi rejst rundt på Sicilien på jagt efter de bedst egnede arealer til forskelligartet og højkvalitets vindyrkning. Den ekstraordinære variation, vores jord tilbyder, er en gave, vi tager imod med hengivenhed og forvandler til oplevelse. Mangfoldighed er en dyd, som vi dyrker og deler med passion.” -Diego Cusumano