Viña Ijalba, økologisk producent
Dionisio Ruiz Ijalba plantede sin første vingård i 1975. Han gjorde det i en gammel grusgrav, der var genvundet til vinavl, og reproducerede de naturlige forhold i Rioja-jorden. Således begyndte vejen til Viña Ijalba, der blev grundlagt som en vingård i 1991. En pioner vingård inden for produktion af økologiske kvalitetsvine efter de traditionelle teknikker i Rioja og med respekt for maksimumudbytte og sit engagement i miljøet.
Viña Ijalba har fra sin oprindelse deltaget i forskellige projekter sammen med forskningscentre til genopretning af oprindelige sorter af Rioja. Meget mindretalsvarianter, der traditionelt havde givet karakter til vine fra denne egn, og som praktisk taget var blevet betragtet som forsvundet. Med denne omsorg har Viña Ijalba bidraget til at beskytte Riojas biodiversitet og er blevet den første vingård i verden, der helt producerer vine med Tempranillo Blanco, Maturana Blanca, Graciano og Maturana Tinta.
Flere druer som typisk er blevet anvendt som blandingsprodukter til andre vine.