Viña Ijalba, økologisk producent

Dionisio Ruiz Ijalba plantede sin første vingård i 1975. Han gjorde det i en gammel grusgrav, der var genvundet til vinavl, og reproducerede de naturlige forhold i Rioja-jorden. Således begyndte vejen til Viña Ijalba, der blev grundlagt som en vingård i 1991. En pioner vingård inden for produktion af økologiske kvalitetsvine efter de traditionelle teknikker i Rioja og med respekt for maksimumudbytte og sit engagement i miljøet.

9e2f8fc3-f39d-03d6-7623-1fa4ed160f89_660
vi-edos-vi-a-ijalba_15_39c912360c2395e7d064900fce161dcb
952ca6c0-cbb1-2554-e8dc-ec6cb61ee966_660
41567372-d0ac-4e88-ae0f-4f70ef897171_660
familia-ijalba_14_c67167a95b5c3953526f71b6165f0a7f
Varefoto
Vina Ijalba Cuvee
previous arrow
next arrow

Viña Ijalba har fra sin oprindelse deltaget i forskellige projekter sammen med forskningscentre til genopretning af oprindelige sorter af Rioja. Meget mindretalsvarianter, der traditionelt havde givet karakter til vine fra denne egn, og som praktisk taget var blevet betragtet som forsvundet. Med denne omsorg har Viña Ijalba bidraget til at beskytte Riojas biodiversitet og er blevet den første vingård i verden, der helt producerer vine med Tempranillo Blanco, Maturana Blanca, Graciano og Maturana Tinta.
Flere druer som typisk er blevet anvendt som blandingsprodukter til andre vine.