De fleste af os har allerede stiftet bekendtskab med den spanske mousserende vin, cava. Størstedelen af al cava fremstilles i Catalonien, som også var fødestedet for denne vin. Kravene til en cava er, at den skal fremstilles efter Méthode Traditionelle (tidligere kaldet champagnemetoden) af de til formålet godkendte druesorter med et begrænset udbytte (1 hl. most pr. 150 kg druer). Endvidere skal vinen lagre mindst 9 måneder på bundfaldet og have en alkoholprocent på mellem 10,8% og 12,8% ved aftapningen. Bodegas Sojosa blev grundlagt i 1985 af Arturo Ramos og Joseph M. Delgado Goma. I dag fremstiller bodegaen 1.500.000 flasker cava, som lagres i husets 2.300 m2 kældre. Da vingården blev grundlagt, fremstillede man udelukkende cava, men i dag har man også en mindre produktion af bordvin fra Penedès.
Drue: Trepat
Mad: Perfekt som aperitif og til lyst kød.
Næse: Har lette noter af hindbær og jordbær tilsat en diskret brødagtig karakter.
Smag: Er tør og sprød med medium syre.
Servering: ca. 5 grader
Glas: Riedel Veritas Champagne eller Veloce Rosé Champagne
VAREBETEGNELSE: MOUSSERENDE VIN (CAVA)
NETTOINDHOLD: 750 ml
ALLERGENER: Indeholder sulfitter