Oscar Olmos López, Jumilla
Oscar Olmos er en lille producent, som er winemaker for et større firma. Han har som betaling herfor fået sine egne marker hvor han producerer sine egne vine. Oscar er professor i fødevareteknologi og underviser på universitetet i Murcia. Så han ved godt hvordan man laver god vin.
Druerne er Monastrell, som er typiske for området i Jumilla. Det kræver sin mand at tøjle den solmodne kraftige Monastrell drue men det kan Oscar. Han laver ikke mange varianter men vil hellere koncentrere sig om at forfine de få han laver. Hans hvidvin er blevet et hit på mange Michelinrestauranter både i Spanien og andre steder i verden.
Fra begyndelsen valgte han at produktionen skulle foregå et bestemt sted, dette er Hoya de Torres Valley og det skyldes blandt andet den ideelle højde (850 m., en af de højeste beliggenheder i Jumilla.
Efter at have studeret til Landbrugsingeniør og afsluttet sine ønologi studier beskæftigede han sig med alt andet end vinfremstilling. Det var kun en hobby en hobby, der besatte det meste af hans fritid, imens han håbede en dag, at være i stand til at opfylde sin drøm om at lave sin egen vin. derfor brugte han meget tid til at smage et væld af vine og kigge efter interessante områder til produktionen.
I 2014 besluttede han sig til at tage skridtet til at gøre det ved at forsøge at kombinere det med sit arbejde som FP lærer.
Med kun lidt erfaring i vinproduktion (kun hans arbejde med Elena Pacheco – Viña Elena), men med masser af vinsmagning, masser af studier og ikke mindst samtaler, besluttede han, at hans projekt skulle tage udgangspunkt i Monastrell druen, fordi det er den dominerende i hans region. For at få det bedste råmateriale valgte han Hoya de Torres Valley som et af de bedste områder i Jumilla.