Klassifikation: D.O. Costers del Segre
Drue: Cabernet Sauvignon
Alkohol: 13,5 %
Lagring/Vinifikation: Efter endt gæring får vinen 3 måneder på franske og amerikanske egetræsfade for at give afrundede tanniner.
Servering: 16-18 grader.
Næse: Aromaer af røde og sorte frugter med brombær og ribs ledsaget af balsamiconoter på en krydret baggrund af kanel og sort peber.
Smag: Fyldig, silkeagtig og frisk, som sammen med sit frugtagtige udtryk i munden gør det til en afbalanceret og meget kompleks vin.
Mad: Perfekt til grillet rødt kød krydret med sort peber, sennep eller krydrede saucer, vildtkød. Fede oste som Camembert eller moden Emmentaler og endda desserter, hvor mørk chokolade spiller en afgørende rolle.
Glas: Riedel Cabernot/Merlot glas
Man kan betragte 2019-høsten som en af de bedste i de sidste 20 år. Vinstokkenes sundhed var fremragende. Dette er især værdsat i et år, hvor vinmarkerne i Raimat dyrkes økologisk. Total fravær af skadedyr og sygdomme. Sommeren var tør og ikke særlig varm, bortset fra et par små hedebølger i slutningen af sæsonen.