Økologisk og anbefalet til Veganere
Drue: Chardonnay, Xarello
Alkohol: 11,5%
Mad: Perfekte til fisk og skaldyr, dampede muslinger, østers, rejer, tun eller frisk laks. Kan også bruges til retter som roastbeef, hvidt kød, pastasalater eller frugt. Og selvfølgelig en rigtig frisk aperitif.
Næse: Ferskner, moden forårsfrugt, integreret med friske citrusnoter.
Smag: Frisk men også med fedme fra Chardonnay.
Servering: ca. 5 grader
Glas: Riedel Veritas Champagne eller Veloce Rosé Champagne
VAREBETEGNELSE: MOUSSERENDE VIN (CAVA)
NETTOINDHOLD: 750 ml
ALLERGENER: Indeholder sulfitter
Cava Raimat Brut Nature Chardonnay-Xarel·lo – At drikke denne cava som aperitif er spændende og den shiner bare. fiske – og skaldyrsretter er perfekte ledsagere: dampede muslinger, østers eller carpaccios af rejer, tun eller frisk laks. Jeg anbefaler også retter som roastbeef, hvidt kød, pastasalater eller frugt.
Raimats historie går tilbage til 1914, da Manuel Raventós i Domènech erhvervede tørre og ufrugtbare arealer i et unikt miljø for at gøre dem til det, der i dag er 2.245 hektar 100% certificerede økologiske vinmarker. Raimat er udtryk for vinene fra Lleida, et land anerkendt for kvaliteten af sin frugt, hvor kontinentaliteten af sit klima får druerne på denne ejendom til at give intense og velsmagende vine. Vingården har været en pioner inden for dyrkning og ønologiske teknologier med et klart engagement i bæredygtig vinavl og respekt for jorden og miljøet.