Område: Navarra, Añorbe, Pamplona Spanien
Drue: Tempranillo, Cabernet Sauvignon
Alkohol: 14 %
Lagring: 12 – 14 måneder måneder på franske egetræsfade
Servering: 16 – 18 grader. Lad den få temperatur i glasset og oplev hvordan duften udvikler sig
Næse: Ekstremt intens, afbalanceret rød med fristende aromaer
Smag: Sort frugt som solbær, brombær. Lakrids og toast. Indrammet af velintegrerede tanniner. Lang og saftig finish
Mad: Barbecue, Fjerkræ (mørkt kød), Gris, Kalv, Lam, Meditationsvin, Okse, Ost (faste), Vildt (fugle)
Glas: Riedel Old World Syrah glas
Vinmarkerne
Cabernet Sauvignon vinmarker på rød lerjord og Tempranillo vinmarker på grå ler fra sandsten. Vinmarker, der vender i forskellige retninger i Nekeas-dalen, kombineres for at skabe en kompleks vin. Langsomme, lavtydende vinstokke til produktion af druer, der modnes langsomt, men ordentligt
Nekeas har en vingård på 17 hektar med de ældste Grenache vinstokke fra hele regionen, de er alle mellem 60 og 110 år gamle. Det er klart, at de meget gamle vinstokke har et meget lavt udbytte, og det gavner i høj grad vinens kvalitet og koncentration. Denne spanske vin minder meget om en sydlig Rhône
På grund af sin fremragende beliggenhed i Navarra, sit klima og sine geologiske egenskaber er Nekeas-dalen et af de store spanske områder med kvalitetsvin og olie. Det samler både påvirkninger fra de Kantabriske bjerge og middelhavet. Vingården Nekeas arbejder med mange forskellige druer og laver fantastiske vine baseret på Cabernet Sauvignon. Men selvfølgelig kommer vi ikke uden om Tempranillo eller Garnacha endsige Merlot.
Chef winemaker Concha Vecino er en dame med talent, engagement og passion indenfor vinproduktion og selvfølgelig uddannet Ønolog.