Anbefalet til Veganere
Drue: Macabeo, Xarello, Parellada
Alkohol: 11,5%
Mad: Aperitif, kolde forretter, sortiment af pålæg, oste, brød med tomat, sardiner, snegle, gryderetter med hvidt kød, ris, hav- og bjergretter, cannelloni
Næse: hvid frugt (æble, pære), citrus og noter af hvide blomster.
Smag: Udtryksfuld, cremet, frisk og afbalanceret.
Servering: ca. 5 grader
Glas: Riedel Veritas Champagne eller Veloce Rosé Champagne
Codorníu er historien om 18 generationer af en familie af vindyrkere. I 1872 producerede Josep Raventós den første flaske cava ved at anvende den traditionelle metode til kombinationen af Penedès-varianterne: Macabeo, Xarel·lo og Parellada. Codorníu afspejler historien, traditionen, passionen og knowhowen i en familievirksomhed med mere end 450 års historie, som i dag fortsat er førende inden for kvalitetsvine og cavaer. Hans kældre i Sant Sadurní d’Anoia blev erklæret som et nationalt historisk-kunstnerisk monument i 1976, som et nøgleværk i den catalanske modernisme af Puig i Cadafalch.