Anbefalet til Veganere
Drue: Macabeo, Xarello, Parellada samt en smule Chardonnay
Alkohol: 11,5 %
Mad: Aperitif og som tilbehør til Tapas
Næse: Typisk for de anvendte sorter (citrus, mandelblomst osv.), ledsaget af en baggrund af brioche og nødder fra lagringen på bærmen.
Smag: Fine bobler og en afbalanceret friskhed.
Servering: ca. 5 grader
Glas: Riedel Veritas Champagne eller Veloce Rosé Champagne
Codorníu Limited Edition Brut Reserva er en limited edition cava lavet med den traditionelle blanding af Macabeo, Xarel·lo og Parellada med lidt af Chardonnay-varianten. Denne originale cava fejrer hundredåret for den catalanske modernisme, et ikon for sin unikke stil, hvor elegance, inspiration fra naturen og kreativitet afsluttede en periode med pragt (1920-2020). Fjern korken i denne specialudgave til den lejlighed, der fortjener det.
Codorníu er historien om 18 generationer af en familie af vindyrkere. I 1872 producerede Josep Raventós den første flaske cava ved at anvende den traditionelle metode til kombinationen af Penedès-varianterne: Macabeo, Xarel·lo og Parellada. Codorníu afspejler historien, traditionen, passionen og knowhowen i en familievirksomhed med mere end 450 års historie, som i dag fortsat er førende inden for kvalitetsvine og cavaer. Hans kældre i Sant Sadurní d’Anoia blev erklæret som et nationalt historisk-kunstnerisk monument i 1976, som et nøgleværk i den catalanske modernisme af Puig i Cadafalch.