Anbefalet til Veganere
Drue: Macabeo, Xarello, Parellada
Alkohol: 11,5 – 12%
Mad: Forretter, sauterede grøntsager, fisk, skaldyr, grillet kød, desserter og mange andre tilberedte retter.
Næse: Citrus og tropisk frugt mærkes sammen med mere komplekse aldringsaromaer (ristede, brioche).
Smag: Cremet, bred og vedholdende.
Servering: ca. 5 grader
Glas: Riedel Veritas Champagne eller Veloce Rosé Champagne
VAREBETEGNELSE: MOUSSERENDE VIN (CAVA)
NETTOINDHOLD: 750 ml
ALLERGENER: Indeholder sulfitter
Druerne, der bruges til at lave Anna de Codorníu, kommer fra to vidt forskellige vindyrkningsområder. Chardonnay-sorten kommer fra vores egne vinmarker beliggende i den mest kontinentale klimaregion i DO Cava, i Lleida, et faktum, der favoriserer optimal koncentration og giver den friskhed og større lagringskapacitet, samt mere fylde og større intensitet i druen. Dyrkningssystemerne følger kriterierne for integreret produktion og er specielt tilpasset produktionen af mousserende vine. Høsten foregår omkring midten af august og udføres altid om natten, for at holde druerne så friske som muligt og dermed bevare deres fyldige aromaer. Xarel lo-, Macabeo- og Parellada-varianterne kommer fra vinmarker udvalgt af vores vindyrknings- og ønologihold i Penedés-området,
Codorníu er historien om 18 generationer af en familie af vindyrkere. I 1872 producerede Josep Raventós den første flaske cava ved at anvende den traditionelle metode til kombinationen af Penedès-varianterne: Macabeo, Xarel·lo og Parellada. Codorníu afspejler historien, traditionen, passionen og knowhowen i en familievirksomhed med mere end 450 års historie, som i dag fortsat er førende inden for kvalitetsvine og cavaer. Hans kældre i Sant Sadurní d’Anoia blev erklæret som et nationalt historisk-kunstnerisk monument i 1976, som et nøgleværk i den catalanske modernisme af Puig i Cadafalch.