Område: Toscana
Druer: 70% Sangiovese, 20% Canaiolo, 10% Colorino
Alkohol: 13,5 %
Vinifikation: Vinen bliver fermenteret i tanke af rustfrit stål ved en temperatur på mellem 26-28 grader. Efter 10-15 dage bliver vinen skilt fra bundfaldet, og fermenteringen færdiggøres i tanke af cement.
Servering: 15-18 grader.
Næse: Duften har noter af modne små røde frugter, jasmin, vanilje og mørke krydderier
Smag: Rund og struktureret, med velintegrerede tanniner og en behagelig frugtagtig og krydret afslutning
Mad: Barbecue, Fjerkræ (lyst kød), Fjerkræ (mørkt kød), Gris, Kalv, Lam, Lette grillretter, Okse, Tomatretter (pizza, pasta), Vildt
Glas: Riedel Old World Syrah glas
Chianti Fattorie Marchesi Torrigiani
Marchesi Torrigiani har specialiseret sig i at lave kraftfuld Sangiovese i druens vidunderlige epicenter – Chianti. Med druer fra San Michele-marken bliver vinene rige, kraftfulde og med indbydende bouquet af moden blomme, viol og appelsinskal. Smagen breder sig ind i mundhulen og fylder den med frugt. Et virkelig godt glas til prisen!