,

2021 Château Pierrail Blanc, AOP

119,00 kr.

Dejlig super velsmagende hvidvin fra Bordeaux. En elegant vin:
Masser af forår og sommer i glasset.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 2088 Kategorier: ,

Drue: Sauvignon Blanc og Sauvignon Gris
Alkohol: 13,5%
Næse:
blomster, grapefrugt, citrus og eksotiske frugter som mango og litchi
Smag: Frisk med noter af passionsfrugt, hyldeblomst og grapefrugt
Servering: 5-7 grader
Mad:Lyse fisk, Fjerkræ, Grøntsagsretter, Apéritif
Glas: Riedel Sauvignon Blanc/Champagne

Om Château Pierrail

Sprøde og klassiske Bourdeaux-vine. Château du Pierrail ligger på et klippefremspring med udsigt over over en dal, hvor floden Fonchotte bugter sig gennem landskabet. Den lille flod løber op til ejendommen og løber ud i en tre hektar stor sø, som ligger i skov i midten af ​de jorde, som Château du Pierrail ejer. Fonchotte løber langs vingården fra sydvest til nordøst. Dette giver vinstokkene en sydøstlig eksponering, som giver de bedste resultater, da de får strålerne fra den tidlige morgensol og temperaturen bliver tidligere højere. Vinmarkerne på Château Pierrail strækker sig over de bedste udsatte skråninger. Udbyttet begrænses i jagten på den absolut bedste kvalitet på druerne og dermed den bedste vin.

Pierrail stammer fra den ældgamle de Segur-familie. Slottet er fra 1600-tallet og opført i rene linjer med klassisk design og en facade, der er flankeret af to tårne. Her lå tidligere et gammelt middelalderslot. Fra 1782 og mere end et århundrede frem, var slottet ejet af baronerne de Brianson, hvis portrætter som kavalerister stadig hænger i slottets hovedsalon.

Demonchaux-familien lægger ikke skjul på, at ambitionerne for Château Pierrail er meget høje, så der investeres løbende i nyt vinifikationsudstyr, ligesom der eksperimenteres med både nye dyrknings- og produktionsteknikker. Château Pierrail producerer fire forskellige vine: En rødvin på de klassiske Bordeaux-druesorter Merlot, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon. To hvidvine med samme druesammensætning (Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris og Sémillon), hvor husets Cuvée Prestige har fået fad, mens den almindelige – og ualmindeligt dejligt sprøde – hvide føres direkte fra ståltank til flaske. Slutteligt produceres en lille mængde rosévin af lige dele Merlot og Cabernet Franc. Nyd dem i verdens bedste rødvinglas eller hvidvinsglas fra Riedel.

Vægt 1,2 kg