, , ,

2021 Cava Brut Reserva Sumarroca ØKO

Original price was: 134,95 kr..Current price is: 79,00 kr..

En rigtig elegant og let drikkelig Cava, som kan bruges til næsten alt.

På lager: På lager

Varenummer (SKU): 73 Kategorier: , , ,

Økologisk     

Cava Brut Reserva er en ideel fest- og aperitifvin i den intense, indsmigrende stil, som kendetegner alle Sumarrocas cava-vine. Vinen byder på en intens næse af blomster og tørret figen. Smagen er tilpas tør og med den fineste mousse man kan ønske sig. Eftersmagen er behageligt cremet. En skøn cava i en ambitiøs stil, som vil glæde selv den mest kræsne champagnekender.

Drue: 41% Parellada, 27% Xarel-lo, 23% Macabeo og 9% Chardonnay
Mad: Fisk, Fjerkræ (lyst kød), Meditationsvin, Ost (faste), Skaldyr, Sommerretter, Vegetar
Alkohol: 12%
Næse:  Har lette noter blomster, tørret figen, græs, citrus og eksotisk frugt
Smag: Fantastisk indsmigrende, tipas tør men og silkeagtig med en superfin mousse
Servering: ca. 5 grader
Glas: Riedel Veritas Champagne eller Veloce Rosé Champagne,

VAREBETEGNELSE: MOUSSERENDE VIN (Cava)
NETTOINDHOLD:
 750 ml
ALLERGENER: Indeholder sulfitter

Cava Brut Nature Gran Reserva

Sumarroca Cava Brut Nature Gran Reserva er flaskelagret i tre år inden frigivelse, hvilket har givet en meget raffineret cava i den meget intense stil, som er Sumarrocas vartegn. Vinen er fremstillet næsten uden dosage (en sukkerblanding som de fleste mousserende vine tilsættes inden frigivelse), men er ikke desto mindre en generøs og karakterfuld smagsoplevelse, hvilket vidner om druerne exceptionelle kvalitet. Den let gyldne vin byder på en indtagende bouquet af blomster, græs, citrus og eksotisk frugt. Smagen er fantastisk indsmigrende og silkeagtig med en superfin mousse.

Kort om Sumarroca

Sumarroca er Champagnekvalitet til en brøkdel af prisen. Sumarroca producerer økologisk cava efter champagnemetoden med 2. gæring på flaske og lagring på bundfaldet i minimum 2 år, hvilket er hele 15 måneder længere end lovens minimumskrav. Dette har gjort at Guia Penin, Spaniens svar på Robert Parker, har to år i træk kåret Sumarroca til at være det bedste Cava-hus. Sumarroca producerer også økologiske og biodynamiske stille vine af høj kvalitet.

Svær at skelne fra “ægte” Champagne

Familien Sumarroca råder over 450 hektar vinstokke plantet i en kalkholdig jord, som giver druer med en bemærkelsesværdig intensitet og mineralitet. I kælderen stiler man kompromisløst efter topkvalitet, og blandt andet sørger man for at alle husets Cava-vine holder seks atmosfæres tryk og ikke kun de fire, som loven foreskriver. Druernes kvalitet og det høje tryk i flasken bevirker, at Sumarrocas Cava kan være særdeles svær at skelne fra “ægte” Champagne fra Champagne distriktet. Vingården er i dag et state-of-the art winery med topmoderne faciliteter. Det er på rekordtid lykkedes Sumarroca at blive anerkendt som en af Spaniens bedste Cava producenter med hensyn til kvalitet og pris. Derudover har Sumarroca fået meget fin omtale i bl.a. Guia Penin, Spaniens svar på Robert Parker, blot endnu mere streng og kræsen. I 2010 udgaven beholder Sumarroca pladsen som Spaniens bedste Cava.
Vægt 1,8 kg