Område: Bordeaux,
Druer: 80% Merlot og 20% Cabernet Franc
Alkohol: 14 %
Vinifikation: Lagring på ét og to år gamle egetræsfade.
Servering: 16-18 grader.
Næse: Blød og blid bordeaux-næse, men også kødfuld. Dufter af blomme, sorte kirsebær og hyggelig kolonialhandel
Smag: Skøn, fed og herligt udtryksfuld med flotte smags- og aromaindtryk af vilde bær og blommer.
Mad: Stegeretter, Lagrede oste, Lam, Mørkt kød
Glas: Riedel Cabernet Sauvignon/Merlot glas
Om Château Morillon
Château Morillon ligger i en lille by lige øst for Saint-Émilion, og nyder godt af et lerbaseret terroir, som er typisk for denne appellation, og er virkelig velegnet til druetyperne Merlot og Cabernet Franc. Husets 40 år gamle vinstokke er plantet på blidt skrånende bakker, hvilket sikrer en god soleksponering og en sund vinmark hele året rundt. Vinfremstillingen inkorporerer nogle af de bedste traditionelle metoder, koblet med mere moderne tilgange med gæring udført i beton- og rustfri stålkar og lagring på ét og to år gamle egetræsfade.