Rioja Crianza La Montesa kommer fra de marker, som Alvaros far oprindeligt startede med. Den er en af ejendommens flagskibe, og skal Alvaro selv beskrive den, gør han det gerne som et udtryk for det bedste fra for- og nutiden.
Område: Rioja Alta
Drue: Grenache Noir, Mazuelo, Tempranillo
Alkohol: 14 %
Lagring: 12 måneders fadlagring på nye franske fade
Servering: 14 – 16 grader. Lad den få temperatur i glasset og oplev hvordan duften udvikler sig.
Næse: Duften har en let sødme med mørke kirsebær og krydderurter.
Smag: Behagelig frisk og imødekommende med en silkeblød eftersmag.
Mad: Mørkt kød, Kraftige oste, Krydrede retter
Glas: Riedel Old World Syrah glas
Om Alvaro Palacios
Alvaro Palacios’ historie begynder for mange hundrede år siden med munke. Munke, som ikke bare havde tid til at forædle produkterne, men også var behageligt fri for økonomiske hensyn. I hvert fald ifølge Alvaro Palacios selv: ”Alle de bedste vinområder i Europa blev grundlagt af munke. Hele grundlaget er religiøst. Og dét at lave verdens bedste vin – eller Spaniens bedste vin – kræver en religiøs holdning til vin.
Alvaro Palacios er uddannet ønolog i Bordeauxog har bl.a. arbejdet på fantastiske Château Petrus i Pomerol, inden han i begyndelsen af 1990’erne vendte tilbage til Spanien for både at overtage og udvide familiens vingårde. Allerede i 1995 begyndte kritikerne at overøse Alvaro Palacios med masser af roser, og stjernedryssene er fortsat lige siden – uanset om det er vinene i Priorat, Rioja eller Bierzo, der har været i mediernes søgelys. Alt, hvad Alvaro rører ved, bliver ikke til guld, men til gudsbenådede, velsmagende og meget personlige vine.
Spanske Alvaro Palacios voksede op blandt ni søskende på forældrenes vingård Palacios Remondo i Rioja. Overraskende valgte Alvaro at rejse frem for at føre familieejet videre, selvom han havde interesse for vinens mangfoldige verden. Han drog til Bordeaux for at uddanne sig til ønolog og fik herefter arbejde hos Château Petrus. Efterfølgende drog han tilbage til Spanien og slog sig ned i Priorat i 1989, som var kendt for sin produktion af bulk-vin. Alvaro fik fodfæste her, hvor mange andre vinbønder ellers måtte opgive, fordi vinmarkerne gav et fattigt udbytte.
Alvaro Palacios har siden 1995 modtaget anerkendelse og ros for sin vinproduktion. Det er særligt prestigevinen L’Ermita, som er elsket og har givet ham plads på listen blandt de bedste vinerier i Spaniens nye generation.