Le Paradou er resultatet af et samarbejde mellem nogle af områdets andre kvalitetsproducenter og Château Pesquié, man har brugt Grenache druer fra egne, unge vinstokke og købt yderligere druer hos naboerne for at fremelske en typisk Sydfransk Grenache med fokus på frugt og fylde. Le Paradou betyder mølle på provencalsk, og vinen er opkaldt efter Provences berømte gamle møller. Familien ejer netop en af disse maleriske møller.
Klassifikation: Cotes du Rhone
Drue: 100% Grenache
Alkohol: 13,5 %
Lagring/Vinifikation: Når gæringen er overstået, sendes denne rødvin til rustfri ståltanke til malolaktisk gæring.
Servering: 16-18 grader.
Næse: Flot, charmerende bouquet af mørke bær
Smag: En fyldig og blød smag som er i perfekt balance.
Mad: Kalv, Lam, Meditationsvin, Okse, Ost (faste), Simreretter, Tomatretter (pizza, pasta), Vildt (fugle)
Glas: Riedel Old World Syrah glas
Château Pesquié – en af Parkers favoritproducenter i Frankrig
Slottet er fra 1750’erne og ligger malerisk for enden af en fredet allé af kæmpe platantræer, ikke langt fra berømte Mont Ventoux. Chaudiérefamilien købte det smukke palælignende slot tilbage i 1970. Dengang bar området præg af at man blot solgte druer videre og slottets vinmarker var derfor ikke i særlig god stand – det fik Chaudiérefamilien dog lavet om på og i renoveringsarbejdet fandt man frem til mange parceller med op til 80 år gamle stokke – her var et kæmpe potentiale. Pionérarbejde og banebrydende kvalitet i det Sydlig Rhône I 1985 tog Paul Chaudiére over – han var autodidakt winemaker og han havde store drømme. Bl.a. gik han straks i gang med arbejdet for at han kunne tappe vinen under eget slotsnavn og i 1990 gik denne drøm i opfyldelse – Château Pesquiés og Ventouxområdets navn var at finde på en flaske vin. Igennem 2010’erne har Chaudiérefamilien succesfuldt gennemført et generationsskifte, således det i dag er de to karismatiske sønner, der varetager slottets vinproduktion. Alexandre er winemaker og Frederic står for salget. Anført af netop Château Pesquié er Ventoux i dag i en rivende udvikling – og der hersker ikke længere tvivl om at området kan præstere vine på højde med mere berømte Rhôneappellationer som Gigondas og Châteauneuf-du-Pape – måske endda Côte-Rôtie. Paul Chaudiéres research af terroir bærer i dag frugt og mange andre slottet følger nu Château Pesquiés eksempel. Derfor ser vi også topcuvéerne, singlevineyard vinene Artemia, Silica og Ascensio i dag – det er udprægede terroirvine og når man smager dem, så bør man skele til netop Gigondas, Châteauneuf-du-Pape og Côte-Rôtie – dog med den umiskendelige Ventoux’ske mineralitet.